თბილისი (BPI) – ქართული რძისა და ხორცის წარმოება გაიზარდა, კვერცის შემცირდა.
ქვეყანაში 2019 წლის I კვარტალში 101.9 მლნ. ლიტრი რძეა წარმოებული, 2.4%-ით მეტი ვიდრე 2018 წლის ანალოგიურ პერიოდში.
საანგარიშო პერიოდში ხორცის წარმოებამ 16.3 ათასი ტონა შეადგინა, რაც 2018 წლის შესაბამისი პერიოდის მაჩვენებელზე 4.5%-ით მეტია. ამავდროულად წარმოებულია 159.5 მილიონი კვერცხი, რაც წინა წლის ანალოგიურ მაჩვენებელზე 1.2%-ით ნაკლებია.