თბილისი (BPI) – ქართული ადგილწარმოშობის ღვინოებიდან ყველაზე მაღალი საექსპორტო მოთხოვნა „ქინძმარაულზეა.“
იანვარ-ივნისში უცხოეთის ბაზრებზე 7,3 მლნ ბოთლი „ქინძმარაული“ გავიდა , “მუკუზანი“ – 2,33 მლნ ბოთლი, „წინანდალი“ – 1,83 მლნ ბოთლი, „ახაშენი“ – 750 244 ბოთლი, „ხვანჭკარა“ – 480 890 ბოთლი.
ღვინის ექსპორტი 2019 წლის იანვარ-ივნისში 229-მა კომპანიამ განახორციელა. სულ მსოფლიოს 44 ქვეყანაში 40.5 მლნ-მდე ბოთლი (0,75 ლ) ღვინო გაიყიდა, 6%-ით მეტი, ვიდრე 2018 წლის ამავე პერიოდში.